Цвинтар в Ланус

На цвинтарі знаходиться прямокутний гробівець бойовика ОУН Григорія Мацейка. Після виконання замаху на міністра внутрішніх справ Польщі Б. Перацького у Варшаві Г. Мацейко (псевдо Гонта) з 1935 р. постійно мешкав у місті Ланус поблизу Буенос-Айреса. Вказується, що він працював висотним будівельником. Ю. Данилишин натомість вказує що він був зварщиком. Виконавши таку драматичну місію, Г. Мацейко вважав, що він достатньо зробив для орагнізації та самоусунувся від активної участі в українському суспільно-політичному житті. Одружився з місцевою українкою, виховав двох дітей у національних традиціях. Жив і місцевості Ланус біля Буенос-Айреса. На початку 1960-х років почав часто хворіти. Помер 13 (за іншими даними 11) серпня 1966 р. в м. Буенос-Айрес.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».