Вілья-Аделіна м

Вілья-Аделіна (исп. Villa Adelina) — місто в Аргентині в провінції Буенос-Айрес, частина агломерації Великий Буенос-Айрес. Розташований на території відразу двох муніципалітетів: Вісенте-Лопес і Сан-Ісідро.

Історія

Ця місцевість була відома як «Ла-Аделіна» ще в середині XVIII століття, тому, коли на початку XX століття тут пройшла залізниця, один із співробітників залізничної компанії – Дункан Маккей Мунро – скористався цим, щоб увічнити в назві станції ім’я своєї улюбленої внучки Аделіни Дрісдейл. Станція почала функціонувати з 1909 року, а землі в її районі були розпродані під житлове будівництво – так з’явився населений пункт.

Бурхливе зростання населеного пункту припав на середину XX століття, коли в 1940-50-х роках тут було побудовано багато промислових підприємств. У 1946 році містечко Вілья-Аделіна був об’єднаний з сусіднім містечком Карапачай, але в кінці XX століття ці два населених пункти були розділені знову.

28 липня 1973 р. тут відкрита та посвячена зусиллями товариства «Відродження» вулиця Україна. Вулиця починалася біля Народного дому цього товариства.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».