2007 р. Львів: вже сьому добу триває голодування вірних – їхня вимога повернути парафії…

2007 р. Львів: вже сьому добу триває голодування вірних – їхня вимога повернути парафії Будинок органної музики

Дата: 26.03.2007

З 19 березня у Будинку органної музики (колишньому костелі Святої Марії Магдалени) триває голодування – протест з вимогою повернення костелу вірним. Обурені бездіяльністю влади вже сьому добу голодують троє парафіянок похилого віку, – про це сьогодні, 26 березня, Західну інформаційну корпорацію повідомили парафіяни костелу Святої Марії Магдалени у Львові.

Як йдеться у повідомленні, протест викликаний останніми діями директора Будинку органної музики пана Юліяна Винницького, який видав рішення не пускати парафіян і єпископа Леона Малого у костел. 16 і 17 березня єпископ запланував великопостні реколекції, про що було повідомлено Львівську міськраду.

Три роки тому, шукаючи порозуміння з директором Винницьким, єпископ подав у міську раду проект угоди, яка врегульовує правила користування будинком костелу католицькою громадою, та відповіді не було.

На прес-конференції 20 березня директор Будинку органної музики сказав, «парафіяльні реколекції, які відбувалися 16 і 17 березня, були генеральною репетицією до ліквідації Будинку органної музики», незважаючи на те, що термін реколекцій було попередньо обговорено у відділі культури Міської ради.

Як повідомили парафіяни, стомлені цією ситуацією та поведінкою директора Винницького парафіяни розпочали протест.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»