2007 р. З гаслами про Бога віруючі штурмом взяли балкон Будинку органної музики у Львові

Дата: 23.03.2007

«Сьогодні невідомі захопили балкон Будинку органної музики. До нас «підкотила» машина, з якої вийшли люди з величезною драбиною. Вони вилізли на балкон і встановили на ньому плакат з написом: «Ми віримо в Бога, голодуємо, поверніть нам костел св. Марії Магдалини!», – про це розповів кореспонденту ЗІКу сьогодні, 23 березня, директор Будинку органної музики п. Юліан Винницький.

За словами пана Винницького, люди, які поставили плакат про свою віру у Бога, полили пана Винницького добірною лайкою.

«Дії римо-католиків стали неконтрольованими. Наші концерти проходять у нервовому режимі. Через римо-католиків зірвана репетиція до концерту Шевченка. На нас чинився тиск, щоб Шевченківський концерт зовсім не відбувся у неділю. Графік проведення концертів та богослужінь повинен узгоджуватися обома конфліктуючими сторонами. На жаль, цього зараз немає. У той час, коли польська сторона провокує конфлікти, наша місцева влада мовчить», – сказав Юліан Винницький.

«Вчора до мене звернувся заступник начальника управління культури Львівської міської ради Юрій Кучерявий з «проханням» написати заяву про звільнення. Потребу написання такої заяви він обґрунтував тим, що я не справляюся з своєю роботою», – сказав пан Винницький, у якого після такої вимоги про звільнення значно погіршився стан здоров’я.

Довідка ЗІКу

20 березня було скликано брифінг, де обговорювали врегулювання в юридичній площині згідно із чинним законодавством України питання перебування парафії в костелі святої Марії Магдалини, який орендує Будинок органної музики у балансоутримувача – міського управління охорони історичного середовища м. Львова.

Приводом до скликання брифінгу став факт зриву парафіянами репетицій концертів запланованих на 16 і 17 березня. Іншою підставою для конфлікту між двома сторонами Будинком органної та камерної музики і парафією костелу св. Марії Магдалини Римо-католицької церкви є тривала відмова сплачувати борг за комунальні послуги.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»