2009 р. Ми маємо підписати угоду із СБУ про передачу приміщення нам в оренду для створення…

2009 р. Ми маємо підписати угоду із СБУ про передачу приміщення нам в оренду для створення Музею жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»

Дата: 09.06.2009

Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» проводить перемовини із Службою безпеки України щодо передачі приміщення у користування на правах оренди. Про це сьогодні, 9 червня, на прес-конференції у Львові повідомив директор музею Тарас Чолій.

Він розповів, що приблизно місяць тому у Києві відбулася презентація програми діяльності музею, на якій були присутніми керівник Інституту Національної пам’яті Ігор Юхновський та очільник СБУ Валентин Наливайченко. «Там була репрезентована програма діяльності Музею. Валентин Наливайченко дуже тішиться, що процес рушився з місця. Ми маємо підписати угоду із СБУ про передачу приміщення нам в оренду для створення Музею», – сказав Тарас Чолій.

З його слів, було домовлено про те, що угода про передачу приміщення в оренду буде підписана. «Ми надіслали текст угоди і чекаємо відповіді на неї. Угода буде підписуватися з обласним управлінням СБУ, але Київ має її погодити», – відзначив Тарас Чолій.

За його словами, СБУ вивчає надісланий проект угоди. Він відзначив, що приміщення «Тюрми на Лонцького» є власністю держави Україна і перебуває в оперативному управлінні СБУ.

«Західна інформаційна корпорація»