Квітки-Основ’яненка вул.

Вулицю Олени Степанівни з вул.Бортнянського з’єднує вулиця Квітки-Основ’яненка, названа так 1946 року на честь українського письменника Григорія Квітки-Основ’яненка (1778-1843). Від 1913-го вулиця мала назву Ченстоховська. У п’ятиповерховому житловому будинку 1960-х років № 4 за часів СРСР містилися приймальний пункт хімчистки, прокатний пункт, ательє “Хвилинка” і “Башмачки”, музичний салон. Зараз тут від радянських часів залишилися готель “Електрон”, курси водіїв, перукарня та фірмовий магазин “Світоч”. Під № 9 за часів СРСР був дитячий садок, тепер на цьому місці в будівлі 2000-х років розміщена медична компанія “Дезомарк”. У житловому будинку № 35 за Радянського Союзу були бар “Пивний” і продуктовий магазин. На фасаді № 36 вміщено меморіальну таблицю, яка сповіщає, що від 1932 року цей будинок належав видатному українському вченому-металознавцю Іванові Фещенку-Чопівському. Забудова вулиці: класицизм, сецесія, польський конструктивізм 1930-х, радянський 1960-х і 2000-х років.

Від вул.Квітки-Основ’яненка на захід відходить тупикова вулиця Комарова, названа так 1967 року на честь радянського космонавта Владіміра Комарова, який загинув того року. Від 1927-го мала назву Ченстоховська бічна, від 1933-го – Каспровича на честь львівського поета 1920-1930-х років Яна Каспровича, в часи німецької окупації – Богунґассе, в 1950-1967-х – Контактна. У п’ятиповерховому будинку 1960-х років № 2 за часів СРСР був салон з обслуговування інвалідів, зараз – магазин “Продукти”. Під № 12 від 1970-х розміщена дитяча дошкільна установа “Незабудка”. Забудова вулиці: польський конструктивізм 1930-х років і радянський 1960-1970-х років.

Джерело: “”, 22 лютого 2008 року, № 25 (333)