Київська вул.

Вулицю Чупринки з вул.Антоновича з’єднує вулиця Київська, названа так 1950 року. Від 1654-го називалася Байкова за давньою назвою цього району, від 1863 – Штандовська бічна, від 1871 року – На Байках, за назвою району, який розташовувався чи то на балках, чи то на болотах. За німецької окупації вулиця мала назву Штауфенґассе.

За польських часів у житловому будинку № 1 була перукарня Гана, а в будинку № 2 містився торгово-рільничий дім Альмана “Ролекс” і бюро міжнародних морських ліній “Балтійсько-Американська лінія”.

На місці сучасного п’ятиповерхового житлового будинку кінця 1960-х років № 3/5 за польських часів були Об’єднані текстильні фабрики. За Радянського Союзу в цій будівлі був магазин “Молоко”, зараз тут працює хлібно-продуктовий магазин “Еколан”.

У житловому будинку № 4 за польських часів був магазин канцелярського приладдя Беґляйтера та перукарня Бюргера, за СРСР містився штаб добровільних народних дружин Радянського району, зараз тут Львівська міська рада ветеранів України.

У будинку № 6 за Польщі був готель Манделя “Віденський”, від радянських часів тут працює магазин “Хліб-Булки”.

У будинку № 7 до війни була кондитерська Бунда й ремонт взуття, зараз тут кафе “Бістро”.

У житловому будинку № 8 від часів СРСР працює магазин “Продукти”.

У житловому будинку № 9 за Польщі була нафтово-технічна спілка “Попенд”, за часів СРСР – овочевий магазин, нині тут магазин “Продукти”.

На місці ремонтно-будівельного управління № 1 (Київська, № 11) за польських часів розташовувалася папіросна фабрика “Прімус”.

У житловому будинку № 15 за польських часів містилося електротехнічне підприємство Смоляни “Мікрофон”, за Радянського Союзу був опорний пункт правопорядку, тепер тут кафе-бар “Веселий Роджер”.

На місці чотириповерхового житлового будинку № 20, зведеного в 2000-х роках, за Польщі була фабрика чорнила Моравського.

В одноповерховій будівлі 1970-х років № 21 від тих часів міститься магазин “Сантехніка”.

Адреси Київська, № 22 тепер немає, у польські часи цю адресу мала фабрика з виготовлення сейфів Худзіковського.

У житловому будинку № 23 міститься аптека, за польських часів відома, як аптека Кшижановського “Під Святим Іоаном”.

У будинку № 24 від 1970-х років працює популярний гриль-бар, відомий у народі під назвою “Унітаз”.

Адресу Київська, № 31 від часів СРСР має комунальна станція швидкої допомоги. За Польщі тут функціонувала автомеханічна майстерня Кустановича (адреса, якої тепер немає, № 37).

У житловому будинку № 36 за польських часів була фабрика костельних кадил Курилка.

Забудова вулиці – здебільшого класицизм, сецесія. конструктивізм.