Каліча Гора вул.

Каліча Гора вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Перспектива вулиці Каліча Гора від вул. Глібова в бік вул. Мартовича. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.

Вулицю Мартовича з Цитаделлю з’єднує вулиця Каліча Гора, названа так 1992 року на честь старої назви цієї місцевості. Від XVI століття мала назву Каліча, бо тут, на горі, спорудили шпиталь, від 1946-го до 1992 року називалася Козака.

На фасаді будинку на розі з вулицею Стефаника вміщено меморіальну дошку часів СРСР, яка інформує, що вулицю назвали на честь робітника Владислава Козака, вбитого у Львові польською поліцією 14 квітня 1936 року. У будинку № 5 від радянських часів міститься військкомат Галицького району. У будівлі № 4 до 1939 року діяла редакція газети “Глос Польскі”, зараз цієї адреси не існує. У житловому будинку № 14 за Польщі працювала пекарня Желязовського. Забудова вулиці: класицизм, історизм.

Джерело: “”, 31 жовтня, 2008 року, № 160 (468)