Підмурна вул.

Вулиця Підмурна простягається від площі Князя Осмомисла до перетину з вул. Князя Мстислава Удатного.

Вулицю Удатного з площею Осмомисла з’єднує вулиця Підмурна, названа так 1950 року. У середині ХІХ століття вона називалася Святого Теодора, в 1871-1934-х роках і за часів німецької окупації – Смоча (Змієва), в 1934-1950-х – Штерншуса на честь єврейського правника Адольфа Штерншуса (1873-1915 рр.).

У житловому будинку № 2 у 1950-х містився ремонт автомашин, мотоциклів і колясок для інвалідів Великої Вітчизняної війни. Під № 4 за Польщі був магазин тканин Вільнера, під № 7 – прийом макулатури Ґольдштайна, зараз цих будинків не існує. У житловому будинку № 20 за Польщі працювала пекарня Раппа. Значну частину будинків вулиці знищили під час і після Другої світової війни. Забудова вулиці у стилі класицизму і сецесії.

Джерело: “”, 25 квітня 2008 року, № 60 (368)