2009 р. Власники будинку на вул. Староєврейській, 48 у Львові вдруге намагаються проштовхнути…

2009 р. Власники будинку на вул. Староєврейській, 48 у Львові вдруге намагаються проштовхнути проект одіозної реконструкції

Дата: 10.12.2009

Нині на порядку денному засідання консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища Львова знову стоїть питання погодження реконструкції будинку № 48 на вул. Староєврейській», – про це 9 грудня повідомив кореспондент ЗІКу. «Учора нам на погодження принесли новий проект реконструкції будинку № 48 на вул. Староєврейській», – прокоментувала очільниця управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко, яка вважає, що попередньо зведену в обхід закону надбудову слід демонтувати.

«Як мені відомо, власник будинку вже домовився із сусідами з інших будинків про ремонт у їхніх помешканнях. Практично він дійшов згоди в усіх випадках, за винятком одного. Проте я б радила спершу зробити демонтаж, а вже потім ремонти, бо під час знімання надбудови знову можуть виникнути вібрації, які зведуть нанівець ремонти в квартирах сусідів», – сказала Лілія Онищенко.

Нагадаємо, що мешканці вул. Староєврейської та активісти пам’ятко-охоронного руху протестують проти незаконної перебудови будинку № 48 на вул. Староєврейській. Аби припинити свавілля будівельників, мешканці зважилися на блокування входу до будови та пікет перед Львівською міською радою. Вони вимагали втручання влади у ситуацію, що з вини забудовників загрожувала їм втратою житла.

Мешканці стверджували, що будинку, де власником нежитлових приміщень № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 є громадянин Канади Роман Петер Татарський, який працює у київському офісі всесвітньо відомої компанії «Ернст енд Янг», радник мера міста Юрій Назарук здійснював керування несанкціонованими будівельними роботами із технічного переоснащення будинку під функцію кафе.

Горе-реконструктори вже намагалися отримати в управлінні охорони історичного середовища погодження ескізного проекту, зробленого ТзОВ «Нарольський і партнери». Однак учасники засідання консультативної ради УОІС потрактували самовільне будівництво за порушення і поставили вимогу розідрати надбудову та виготовити відповідний проект.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»