Будинок (№ 3)

Будинок (№ 3)

8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.

Утім вулиця Кравецька має цікаву та славетну історію. В середині ХІХ ст. в будинку на Валовій № 3 мав велику майстерню з дуже поважною клієнтурою популярний кравець, а водночас настільки ж популярний видавець Томаш Кульчицький. У 1840-х роках він видавав власним коштом Dziennik Mod Paryskich, який був не стільки журналом мод, скільки суспільно-політичним виданням переслідуваної з боку австрійського уряду опозиції. Кульчицький і його журнал відігравали велику роль у революційних подіях у Львові 1848-1849 років. Незабаром майно Кульчицького поглинули борги, і він разом зі своєю кравецькою майстернею переїхав у бідний закуток міста, залишивши по собі назву вулиці Кравецької, хоча, на жаль, тепер тут немає навіть таблички з цією назвою.

Джерело: “”, 16 лютого 2007 року, № 27 (97)