Волошина вул.

Волошина вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Вулицю Дудаєва з проспектом Шевченка з’єднує вулиця Волошина, названа так 1991 року на честь видатного політичного й релігійного діяча Закарпатської України Августина Волошина (1874-1945); від 1853-го мала назву Жепінського; від 1871 р. – Ковальницька; у 1946-1991 рр. – Десняка на честь радянського комуністичного письменника Олекси Десняка (1909-1942).

У будівлі № 1 до 1939 року було англійське консульство, зараз цієї адреси не існує.

У будинку № 2 до 1939 року містилася фабрика парфумів Айзенберґа, тепер тут хутровий магазин “Норочка”, кафе “Шурма-кебаб” і студія “Окуляри та аксесуари”.

У будівлі № 4 за польських часів діяла Спілка польських журналістів і фотоательє Єґера, нині тут “Актив-Банк”.

У будівлі № 6 до війни був магазин постільної білизни Петрушевського, зараз тут крамниця одягу “Хілтон”.

У будинку № 8 за Польщі була перукарня Цукерканделя, тепер тут бар “Тая”. Забудова вулиці – класицизм.

Джерело: “”, 31 жовтня, 2008 року, № 160 (468)