Ветеранів вул.

Перпендикулярно до вул.Грекова від вул.Джерельної відходить тупикова вулиця Ветеранів, названа так 1886 року. У житловому будинку № 1 за польських часів була кондитерська Фінкельштайна, нині тут кафе-бар. П’ятиповерховий житловий будинок № 5 збудовано в 1960-х роках. За часів СРСР тут був хлібний магазин, зараз – крамниця “Продукти”. У житловому будинку № 6 за польських часів містилася фабрика мила Наґельберґа. Під № 11 до 1939-го була вчительська семінарія № 6; у 1950-х – музично-педагогічне училище № 2 і неповна українська середня школа № 53; зараз це середня школа № 53 із поглибленим вивченням англійської мови. До 1960-х (до спорудження штабу ПрикВО) вулиця була наскрізною й виходила на Клепарівську. Забудова: класицизм і конструктивізм 1960-х років.

Джерело: “”, 14 березня 2008 року, № 36 (344)