2008 р. [Музей техніки]

Дата: 19.11.2008

Заступник міського голови з питань гуманітарної політики Василь Косів: “Щодо Музею техніки, то Львівська міська рада звернулася до суду порушити справу щодо дострокового розірвання договору оренди на приміщення Музею техніки з Львівським історичним музеєм. Основна причина в тому, що приміщення не використовується за призначенням. Окрім того, на усі проектні пропозиції Музею техніки міська рада відхиляла, оскільки там зазначалося, що буде перекриття, також облаштування кількох кімнат. Це пам’ятка, навіть якщо вона не є в реєстрі”, – запевнив заступник міського голови.

Довiдка ZAXID.NET

Дивна ситуація відбувається і з майбутнім Музеєм техніки. “Приміщення ангарів колишнього трампарку по вул. Вітовського, 57, які представляють історичну цінність, були передані Львівському історичному музею для відкриття Музею техніки у 2004 році. Не даючи жодних коштів на проведення ремонту в будівлі, а також не даючи дозволу на розробку проекту реставрації, міська рада відібрала в історичного музею цей ангар “за невиконання вимог: відкрити Музей техніки”, – заявив директор Львівського історичного музею.