Церква грецька св.Георгія

Згадка: [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 479]. Церква св.Георгія збудована у 1757 р. грецькою громадою – дерев’яна у вигляді хати, звалась монастирем, підпорядковувалась афонській лаврі св.Афанасія. У 1800 р. підпорядкована подільському єпископу. Нова церква збудована у 1808 – 1820 рр. – кам’яна п’ятиверха. Іконостас 5-ярусний, замовлено у Ніжині. У 1869 р. замість ветхої дерев’яної дзвіниці окремо від церкви збудована кам’яна 3-ярусна дзвіниця. Були частки мощів різних святих. Парафія – у західній частині міста [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 682 – 689].

Георгіївська церква та дзвіниця 1809 – 1819 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Георгіївська церква 1809 – 1819 рр. і дзвіниця 1809 – 1819 рр. (вул.Єрмака, 12) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Могилів-Подільський. Церква Георгія: орієнтація вівтаря 115°, дзвіниця С3, до вулиці С3. Спостереження М.І.Жарких, 8 липня 1996 р.