2007 р. Закінчується реконструкція Іллінської церкви у Суботові

Дата: 26.11.2007

У Суботові, який із середини XVII сторіччя був містом козацького полку та резиденцією Богдана Хмельницького, закінчується реконструкція Іллінської церкви, пише «Газета по-українські» з посиланням на слова заступника начальника управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Анатолія Овчаренка. На реконструкцію храму було виділено п’ять мільйонів гривень.

Церква була збудована 1653 року. На її подвір’ї звели підсобне приміщення, облаштували експозицію залишків замку родини Хмельницьких. Нині тут працюють 20 будівельників. За словами Віктора Гуглі, завідувача відділу «Суботівський історичний музей» національного історико-культурного заповідника «Чигирин», довгий час церква була родовою усипальницею родини Хмельницьких.

Джерело: «»