2010 р. У херсонській синагозі встановлено найбільший у світі арон-га-кодеш

Дата: 20.09.2010

У херсонській синагозі сьогодні була встановлена найбільша у світі шафа для зберігання юдейського Священного писання сувоїв Тори – арон-га-кодеш. Як передає кореспондент УНІАН, арон-га-кодеш встановили з нагоди відкриття синагоги після реставрації, його розміри шафи: ширина – 11,5 м, довжина – 4,8 м.

У відкритті реконструйованої культової споруди а також Общинного центру херсонської юдейської релігійної громади “Хабад” взяв участь голова обласної державної адміністрації Микола Костяк, повідомили УНІАН у прес-службі ОДА.

М. Костяк привітав єврейську громаду Херсонщини з цією визначною подією і заявив, що і в подальшому плідна робота юдейських релігійних громад сприятиме розвиткові духовності, зміцнюватиме міжетнічні й міжконфесійні відносини у регіоні.

На запрошення головного рабина Херсона і області Йосефа Іцхака Вольфа сьогоднішні урочисті заходи також відвідали головний рабин Росії Берл Лазар і рабини з інших регіонів України.

Джерело: УНІАН