Ярмолинці смт

Історичні адміністративні поділи

Згадується з 1407 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Справа в земськім камінецькім суді Юхна і Василя Ярмолинських з Абрамом Лосковським в справі юрисдикції над державцями маєтностей земських і денних, 11 падолиста 1535 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Довідка у Вікіпедії:

В 1905 р. поруч існувало окреме село Писарівка (1 верста від Ярмолинець) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 94].