Віньківці смт

Історичні адміністративні поділи

Село Воньківці – нині Віньківці. Згадується з 1493 р. [АрхЮЗР, ч. 8, т. 2, с. 336, 521]. Піп згадується у 1583 р. [Jabłonowski A. Źródła dziejowe, t. 19, s. 302].

В 1905 р. зафіксована назва Воньковцы [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 518].

Церква св.Іоана Богослова згадана у 1740 р. – дерев’яна триверха; у 1762 р. була ветха, мала діри у стінах. Нова церква збудована у 1766 – 1786 рр. – дерев’яна триверха. У 1831 р. була одноверхою, геть ветхою; дзвіниця була ветхою. Церква закрита у 1836 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 905 – 907].

Довідка у Вікіпедії:

В 1905 р. поруч існувало окреме село Воньковецкий Майдан (1 верста від Віньківців) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 518].

В 1905 р. поруч існувала окрема деревня Людвиковка (2 версти від Віньковець) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 520].

В 1905 р. поруч існувало окреме село Татаринка (1 верста від Віньковець) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 521].

Список літератури – на сайті «».