Церква Спаса

Ще у 1870 завідуючий будовами греко-католицьких церков в Царстві Польському підполковник Москвін звернувся з листом до Люблинського губерніального управління про необхідність побудови в місті православної церкви. У цьому ж році проект мурованої споруди розробив повітовий архітектор В. Сєницький. 1 У 1871 та 1872 рр. він вніс поправки до проекту. Ймовірно, тоді ж розпочалося її будівництво, бо в списку православних парафій 1898 р. вона зазначена як існуюча гарнізонна церква, 2 розташована на другому поверсі мурованого будинку військового відомства. В клірових відомостях 1915 р. означена вже як міська церква. 3 У 1918 р. церкву ліквідована.

l. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Rząd Gubernialny Lubelski, Sygn. l870:22.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 586.