Пам’ятник працівникам міліції

Світлана Морозова

Пам’ятник працівникам міліції, які загинули при виконанні службових обов’язків, 2000 (мист.). Вул. Олександра Матросова, 28.

Композиційне рішення пам’ятника являє собою гранітну неправильної форми чотиригранну брилу, з лицьового боку якої прикріплені бронзовий меч і стрічка з зображенням голуба на кінці, що символізують охорону мирного життя та праці людей.

Постамент виконаний із бетону і облицьований плитами із сірого полірованого граніту з посвятою. З обох боків пам’ятника встановлено два похилі гранітні блоки з прізвищами 49 загиблих міліціонерів. Територія навколо пам’ятника викладена плитами із сірого полірованого граніту. Ск. Жолудь О.С.

[Музей історії міліції при Управлінні МВС в Запорізькій області.]