Пам’ять про 2-у світову війну

Дивіться також:

Пам’ятники загиблим на фронтах

Алея Слави, 1965 (іст., мист.). Просп. Соборний, 206, поряд з будинком Запорізької міськради.

Пам’ятник Перемоги, 2005 (іст.). На перехресті бул. Шевченка, вул. Перемоги.

Пам’ятник радянським льотчикам, 1974 (іст.). На перехресті бул. Шевченка та вул. Перемоги.

Пам’ятний знак на честь воїнів 274-ї стрілецької дивізії, 2001 (іст.). Вул. Б. Хмельницького, у північно-західній частині парку Металургів.

Пам’ятний знак на честь воїнів 60-ї гвардійської стрілецької дивізії, 1975 (іст.). Східне узбережжя о. Хортиця, територія профілакторію заводу «Дніпроспецсталь».

Пам’ятник «Збережемо мир», 1985 (мист.). Вул. Південне шосе, 8, навпроти адміністративної будівлі заводу «Дніпроспецсталь».

Пам’ятник на честь робітників заводу «Мотор Січ», які загинули під час Другої світової війни, 1995 (іст.). Вул. 8-го Березня, 13

Пам’ятник робітникам Запорізького абразивного комбінату, які загинули в Другій світовій війні, 1975 (іст.). Вул. Дімітрова, 44.

Пам’ятник студентам та викладачам Інституту сільськогосподарського машинобудування, які загинули під час Другої світової війни, 2000 (іст.). Вул. Жуковського, 64.

Пам’ятник робітникам Дніпровського алюмінієвого заводу, які загинули в Другій світовій війні, 1968 (іст.). Вул. Південне шосе, 15.

Пам’ятник робітникам «Укрграфіту», які загинули на фронтах Другої світової війни, 1975 (іст.). Вул. Південне шосе, 20, біля заводоуправління.

Пам’ятник робітникам заводу «Запоріжсталь», які загинули в Другій світовій війні, 1975 (іст.). Вул. Південне шосе, біля центральної прохідної.

Пам’ятний знак робітникам експериментального господарства «Хортиця», які загинули в Другій світовій війні, 1975 (іст.). Східне узбережжя о. Хортиця, на майданчику поблизу будинку муніципального театру «Vie».

Пам’ятник робітникам Передатного кар’єру, які загинули в Другій світовій війні, 1978 (іст.). Вул. Передатна, праворуч від будівлі управління кар’єру.

Пам’ятник робітникам-залізничникам, які загинули в Другій світовій війні, 1975 (іст.). Вул. Барикадна (територія вагонного депо станції «Запоріжжя-1»).

Пам’ятник робітникам Запорізького електровозоремонтного заводу, які загинули в Другій світовій війні, 1975 (іст.). Вул. К. Великого, 2, біля будівлі заводоуправління.

Пам’ятник Смоленському С.М., 1980 (іст.). Південно-східна частина о. Хортиця, територія школи-інтернату № 8, на майдані.

Пам’ятник «Юним чапаєвцям», 1968 (іст., мист.). Східна частина о. Хортиця, територія наукового містечка, біля будинку муніципального театру «Vie».

Пам’ятник підпільній групі «Ревком», 1965 (іст.). Вул. Жуковського, в парку ім. Дроб’язка.

Пам’ятник підпільній групі М.Г. Гончара, 1967 (іст.). Вул. Південне шосе, на центральній алеї заводу «Запоріжсталь».