Пам’ятник робітникам Дніпровського алюмінієвого заводу (№ 15)

Лариса Малихіна

Фото Дениса Мамонтова 28 серпня 2016 р. з сайту

Фото геть не відповідає опису. Або пам’ятник знову реконструйовано, або це інший пам’ятник.

Пам’ятник робітникам Дніпровського алюмінієвого заводу, які загинули в Другій світовій війні, 1968 (іст.). Вул. Південне шосе, 15.

Біля заводоуправління. На честь 120 працівників заводу, які загинули на фронтах Другої світової війни.

У 1973 проведено реконструкцію пам’ятника. Пам’ятник являє собою Г-подібну алюмінієву стелу з чеканкою та з урнами з землею міст-героїв. Зліва – прізвища загиблих та меморіальний напис.

У центрі на ступінчастому підвищенні встановлено гранітну брилу, стилізовану під прапор. У підніжжя – чаша «вічного вогню». Автор інженер-конструктор А. Євдаш.

[Запорожский индустриальный комплекс. – Днепропетровск, 1975. – С. 172-178.]