2012 р. Львівська облрада просить під жодним приводом не вивозити картин з Львівської галереї…

2012 р. Львівська облрада просить під жодним приводом не вивозити картин з Львівської галереї мистецтв

13 Чер 2012

Обласна рада просить Міністерство культури України не ініціювати експонування картин за межами Львівської національної галереї мистецтв. Про це повідомили у відділі інформації та зв’язків із громадськістю Львівської обласної ради.

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич звернувся листом до Міністра культури України Михайла Кулиняка щодо стурбованості громадськості Львівщини про можливі маніпуляції з переміщенням експонатів Львівської національної галереї мистецтв, а саме: широкоформатних батальних полотен італійського живописця XVII-XVIII ст., маляра Мартино Альтомонте “Битва під Віднем” і “Битва під Парканами”.

«Львівська обласна рада, – йдеться в листі, – враховуючи висновок робочої групи щодо збереження культурної спадщини, зібраної Героєм України, академіком, директором Львівської національної галереї мистецтв Борисом Возницьким, а також висновок фахівців-реставраторів про стан цих картин та неможливість їхнього переміщення з місця постійного зберігання, просить надалі не ініціювати експонування згаданих творів у приміщенні Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» чи в інших приміщеннях за межами Львівської національної галереї мистецтв».

“Західна інформаційна корпорація”