2011 р. Будівлю лікарні в центрі Дніпропетровська передано у власність УПЦ МП

Депутати Дніпропетровської міської ради у середу на черговій сесії ухвалили рішення передати з комунальної власності у власність Української православної церкви (Московського патріархату) будинок міської лікарні № 10 в центрі міста.

Відповідно до рішення міськради міському голові доручено укласти договір з релігійною громадою Свято-Успенської парафії Дніпропетровської єпархії Української Православної церкви на пожертвування будівлі і прилеглої території.

«Учасники угоди повністю звільняються від держмита», – йдеться у рішенні сесії міськради.

Раніше міськрада ліквідувала міськлікарню № 10, яка займала цілий квартал у центрі Дніпропетровська.

Як повідомлялося раніше, навесні поточного року Дніпропетровська обласна рада передала будівлю Будинку органної та камерної музики у Дніпропетровську з комунальної власності у власність УПЦ (МП).