2007 р. Велотрек «Авангард» вже не є пам’ятником архітектури

Дата: 21.09.2007

В Київській міській державній адміністрації розглядається проект реконструкції велотреку «Авангард» на вул. Б. Хмельницького, 58. Про це повідомив заступник голови КМДА Віталій Журавський.

«Довгий час ми не могли вирішити питання реконструкції єдиного в Києві велотреку через те, що він значився в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України. Однак наразі, відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України, він виключений із реєстру. Тобто лише зараз столична влада може приступити до початку реконструкції цього об’єкту», – сказав заступник.

За інформацією Віталія Журавського, реконструкція передбачає підняття полотна велотреку на сваях, що допоможе передбачити його руйнування через просідання грунтів. Планується оновлення адміністративного комплексу, облаштування боксів для зберігання велосипедів та іншого інвентарю тощо.

«Крім того, в рамках реконструкції буде побудована дитячо-юнацька спортивна школа, в якій займатимуться велоспортом 110 вихованців», – додав Журавський.