2009 р. У Києві розпочалося знесення велотреку

Сьогодні вранці, 20 березня, розпочалося знесення Київського велотреку.

За інформацією сайту velokiev.com, кілька днів тому на території велотреку з’явилася будівельна техніка, а сьогодні розпочалося знесення споруди.

Київський велотрек, який побудовано в 1913 році, занесено в список пам’яток архітектури, які охороняються законом. Однак пізніше, згідно із наказом Міністерства культури і туризму України, його виключено з реєстру пам’яток архітектури.

У 2007 році мешканці прилеглих будинках відправили колективні заяви на ім’я голови КМДА Леоніда Черновецького, Президента України Віктора Ющенка та генерального директора фірми-забудовника ТОВ Консоль Володимира Константинова, в яких висловили своє незадоволення і зажадали провести громадські слухання з метою перешкоджати забудові велотреку.