2007 р. Київрада продала землю під Військовою комендатурою

Дата: 13.07.2007

Київська міська рада прийняла рішення про продаж земельних ділянок ТОВ «Хрещатик Інвестбуд» для експлуатації будівель та споруд на вулиці Січневого повстання, 1 у Печерському районі Києва, передає кореспондент Київського порталу.

Київрада затвердила вартість земельних ділянок площею 1,0015 га у розмірі 18,24 млн. гривень.

Даним рішенням ліквідовуються «червоні лінії» перспективної вулиці на ділянці від вулиці Грушевського до Паркової дороги.

Даним рішенням вносяться зміни до Генерального плану м. Києва щодо функціонального призначення території та Комплексної схеми транспорту.

Нагадаємо, що на даних земельних ділянках розміщені історичні будівлі Київської військової комендатури, які входять до архітектурного ансамблю «Київська фортеця».

Інвестор викупив будівлю комендатури у Міністерства оборони Україні в обмін на 195 квартир у Харкові.

Джерело: “Київський портал”