Данила Галицького пл.

Вулицю Гонти з вул.Кривоноса з’єднує площа Данила Галицького, названа так 1946 року на честь галицького короля Данила (1201- 1264). Від 1840-го вона мала назву Торговиця дерева для опалу, від 1846-го – Гольцмаркт (Деревний ринок), від 1871-го – площа Стрілецька на честь того, що в середньовіччі наприкінці теперішньої вулиці Лесі Українки відбувалися стрілецькі вправи львівського Стрілецького куркового братства.

Під № 7 за польських часів був склад труб, заліза й технічних товарів “Гідрант”, зараз цієї адреси не існує.

У будівлі № 8 за польських часів був Торгівельний ліцей, цю саму адресу на 1939 рік мав кінотеатр “Балтик” (від грудня 1939-го – імені Островського, від 1946-го – “Комсомолець”), від повоєнних часів тут містився Технікум харчової промисловості, зараз це Львівський професійний ліцей харчових технологій.

У житловому будинку № 12 у 1950-х був гуртожиток № 2 Інституту фізкультури, тепер тут магазин автозапчастин.Забудова площі: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 18 квітня 2008 року, № 56 (364)