Друкарська вул.

Друкарська вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Слід знати, що в давнину вулиця Друкарська була дуже короткою і впиралась в кам’яницю Августиновичів (по фронту вул.Вірменської). Цю кам’яницю знесли в 1861 р. і відкрили прохід на північ.

Перпендикулярно до Ставропігійської на північ від площі Ринок – вулиця Друкарська. Наприкінці XVI століття її називали Дорогою за оленем, бо на місці кутового будинку на Ринку № 45 стояв будинок, який мав назву Під оленем. Згодом вулицю називали Вірменською бічною та Вірменською Поперечницею. З 1871 року вона стала Гродзіцьких на честь двох братів, польських військових діячів, які у XVII столітті зробили дуже багато для розбудови фортифікацій Львова та його оборони під час частих облог. 1944 року вулицу епізодично називали Івана Федорова, а з 1949-го на честь 375-ї річниці українського книгодрукування – Друкарською. Цікаво, що до 1861 року вулиця була тупиковою, і лише після знесення будинку вірменської родини Августиновичів зробили прохід на Вірменську. Забудова вулиці: бароко та класицизм.

Джерело: “”, 8 грудня 2006 року, № 55 (55)