Данилишина вул.

Вулицю Городоцьку з вул.Шпитальною з’єднує вулиця Данилишина, названа так 1993 року на честь бойовика ОУН, якого стратила польська влада, Дмитра Данилишина (1907-1932 рр.). У ХІХ столітті вулиця називалася Святої Анни бічна направо, потім – Забриґідська, бо пролягала за монастирем монахинь-бриґідок (перетвореним на в’язницю), згодом – не пізніше ніж 1849-го – До Ув’язнення, від 1871 року – Карна, від 1906-го – Бриґідська, від 1934 року – Бика, на честь визначного діяча єврейського руху у Львові кінця XIX століття Еміля Бика, у 1946-1950-х – Бродівська, у 1960-1964-х роках – Чапаєва бічна, у 1964-1993-х – Проїзна. У будівлі № 2 від часів СРСР міститься магазин господарських товарів “1000 дрібниць”. У триповерховій офісній будівлі 1970-х років міститься філія банку “Мрія” і представництво японських автозапчастин у західній Україні. У житловому будинку № 6 за часів СРСР був універмаг, зараз тут більярдний клуб “Накат” і туристична агенція “Капітолій”. Забудова вулиці: польський конструктивізм 1930-х і радянський 1970-х років.

Джерело: “”, 28 березня 2008 року, № 44 (352)