Вітраж сходової клітки

Вул. Карпінського, 19

Псевдовітраж, репрезентативний

Фактурне скло, розпис керамічними фарбами. 120: 64 см

Вітраж прямокутної форми видовжений по горизонталі. Розпис виконаний на фактурному безбарвному склі керамічними фарбами. Зображення симетричне щодо центральної вертикальної осі. Вигнуте стебло жоржини з трьома квітками і листям заповнює верхній кут, бік і нижній кут лівої частини вітража, тягнеться понизу скляного полотна, оздоблюючи його листям, і переходить, як дзеркальне відображення, на праву частину вітража. Завершує зображення своєрідне обрамлення тонкою смугою з розграфленням, яке імітує кайму в класичному збірному вітражі, зібрану з прямокутних модулів безбарвного скла. Кольорова гама приглушена: коричнево-зелена, червоно-охриста.

Примітка. Вітражі знаходяться на всіх поверхах будівлі, однак лише у верхніх фрамугах вікон. На останньому вікні під горищем розмір вітражного полотна інший – 120: 40 см.

Література. Державний архів Львівської області, ф 2, оп. 1, спр. 4592, арк. І, 17.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 208.