Вітражі сходової клітки

Вул. Князя Романа, 6

1911-1912 pp., архіт. А.Піллер

Класичний вітраж, репрезентативний

Свинцеве обрамлення, моліроване скло

Вітражне полотно прямокутної форми розділене дерев’яними рамами вікна на чотири сегменти: два верхніх малих і два нижніх більших. Кожен сегмент обрамлений каймою з геометризованим орнаментом: сині видовжені прямокутники, відділені один від одного двома тонкими червоними смужками; вздовж верхнього і нижнього краю кожного сегмента орнамент кайми збагачений додатковим елементом – жовтим видовженим ромбом на синьому тлі прямокутника. Кайма оперезана з обох боків тонкою червоною смугою. Середина кожного сегмента зібрана з прямокутних модулів безбарвного молірованого скла. Два нижніх великих сегменти декоровані ромбом, описаним довкола стилізованої пальмети і розташованим у центрі кожного із сегментів.

Примітка. Вітражі збереглися на двох поверхах сходової клітки.

Література. Державний архів Львівської області, ф.2, оп.1, спр.992.