2009 р. З Мюнхена до Львова везуть прах чотирьох українських діячів

Сьогодні в аеропорту Львів відбудеться урочиста зустріч урн з прахом чотирьох громадських і військових діячів, перевезених з Мюнхена за кошти української діаспори в Німеччині.

До Львова доставлять прах генерал-полковника Миколи Капустянського, інженера Дмитра Андрієвського, інженера Осипа Бойдуніка, доктора Якова Маковецького.

Як повідомила Львівська облдержадміністрація, останки перепоховають на Личаківському кладовищі.

За словами начальника управління внутрішньої політики ОДА Ігоря Ожиївського, вже є відповідне рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про перепоховання.

1 листопада заплановано виставити урни з прахом в Архікатедральному соборі Святого Юра у Львові для проведення панахиди, після чого відбудеться церемонія перепоховання.

Микола Капустянський – генерал-хорунжий Армії УНР, один із засновників Українського воєнно-історичного товариства. Дмитро Андрієвський – відомий український політичний діяч і публіцист, член Організації українських націоналістів. Осип Бойдунік – український публіцист, політичний діяч, старшина УГА й Армії УНР. Яків Маковецький – учасник державного відродження Карпатської України, активний діяч ОУН, член Української національної ради в екзилі, голова УНР, голова сенату ОУН, керівник Української служби в Мюнхені.