Житловий будинок (№ 23)

Будинок (вул.Дорошенка, 23) споруджено в 1846 р., перебудовано в 1889, 1894, 1936 рр.

Слід знати, що в давнішому будинку, який стояв на цьому місці, з 1843 р. працювало перше у Львові ательє дагеротипів Й.Польмана (однак те саме розповідають також про сучасний буд. № 11).

У будинку № 23 до 1939 року працювала фабрика кахлевих печей “Мунд і брати”, перукарня Вайсмана й магазин канцелярського приладдя Фрея, у 1950-х роках тут містилася майстерня артілі “Швейник” і ательє мод 2-го розряду, в 1960-1980-х роках це було ательє мод 1-го розряду “Фантазія”, від 50-х років XX століття у будинку розміщувалися міський і обласний архіви й обласний відділ реєстрації актів цивільного стану. Від часів незалежності тут також магазин годинників “Володар часу”, побутової техніки “Еліт” і спортивний магазин “Форсаж”.

Джерело: “”, 26 вересня 2008 року, № 141 (449)