Помазання миром

Помазання миром

Композиція вміщена в округлу форму, обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. Ліворуч зображений чоловік, який тримає на руках немовля на білій тканині. Навколо голови дитини – гладкий золочений німб. Чоловік розвернений у тричвертному повороті. Одягнений він у довгу рожеву туніку, підперезану на поясі. Його голова ледь нахилена уперед. Посередині зображена миловида жінка, її голова нахилена вліво. Вона одягнена у довгу зелену туніку, а поверх – у вохристо-жовту, на голові білий павой. Праворуч біля престолу, вкритого червоною тканиною, зображений священник. Його постать подана у фас, а голова повернена вбік до немовляти. Правою рукою він підтримує немовля за плече, у лівій тримає євангеліє червоного кольору. Одягнений священник у довгий білий підризник з червоними поручами, та зелений сакос з білим хрещатим омофором. При правому боці червона ромбовидна палиця. Навколо голови священника – гладкий золочений німб.

Угорі в cipo-голубих хмаринах на вохристому тлі зображений символ святого духа – білий голуб з розкритими крилами.

На темному тлі поміж фігур жінки та священника – яскрава червона літера В з титлом (цифра 2 кирилицею).