Причастя

Причастя

Композиція вміщена в округлу форму, обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. По центру зображений сивий чернець з довгою бородою, одягнений у темне чернече вбрання. Його постать ледь розвернена у тричвертному повороті вправо, руки схрещені на грудях. У правій руці він тримає вервечку. Навколо голови – гладкий золочений німб. Перед ченцем – митрополит з великою золоченою чашею у лівій руці. Він ледь повернений до центру, голова нахилена. Має коротку бороду і кучеряве волосся, навколо голови гладкий золочений німб. Одягнений у довгий білий підризник, зелену єпітрахиль, яскравий червоний сакос, а поверх – білий хрещатий омофор. При правому боці ромбоподібна палиця з зеленою серединою. Позаду ченця зображено кількох чоловіків. Перший з них в очікуванні причастя склав руки на грудях. Посередині угорі в темно-сірих хмарах, на вохристому тлі зображений символ святого духа – голуб з розкритими крилами, від якого відходять тонкі промені. Біля священника над чашею яскрава червона літера Г з титлом (цифра 3 кирилицею). Обабіч хреста під середньою поперечкою розміщені два великі, теж округлі картуші-клейма. Зліва зображена сцена “Розп’яття”, справа – “Зняття з Хреста”.