Будинок кредитної спілки "Міщанська каса"

Будинок кредитної спілки "Міщанська каса", вул. Костюшки 3, поруч з Народним домом (Tadeusza Kościuszki 3, 37-700 Przemyśl, Польща).Тут же розташовувався станом на 1916 р. кооператив "Руська Щадниця".

"Міщанська каса" була заснована 1909 р. для потреб місцевого міщанства і мала свій власний будинок у сусідстві з «Народним домом» (вул. Костюшка, 3). В спогадах про боъ за Перемишль 1918 р. фігурує як "Кредитний банк «Віра» на розі вул. Косцюшка та Набережної".

В цьому ж будинку знаходився український регіональний музей "Стривігор". Після закриття "Стривігора", експонати були перенесені до Музею Перемиської землі. З тексту на архівній поштівці стало відомо, що початково музей містився на вул. Баштовій при братстві св. Миколая

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".