Театр в Перемишлі

Місце оголошення урочистого акту німецького генерал-губернатора Г. Франка з нагоди створення Української дивізії СС «Галичина» 7 травня 1943 р. Встановити про яку будівлю йдеться може допомогти цитата з повідомлення про свято з україномовної листівки (з колекції музею Перемишльщини):

"На двірці (вокзалі) представники німецької влади привітали прибулих, які утворили похід і рядами, утвореними прапорами, помаршерували до міського театру, де мав відбутися цей урочистий акт. Вже далеко від початку велику залю виповнили представнки українського громадянства. Та хоч і велика заля не змогла помістити більше півтора тисячі, решта залягла коридори, постірне фойє та берег Сяну перед будинком театру". Імовірно, йдеться про так званий Робітничий будинок (Wybrzeże Ojca Świętego Jana Pawła II 2, 37-700 Przemyśl, Польща)

Матеріали музею Перемишльщини.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».