2008 р. На Полтавщині відреставрують унікальну пам’ятку сакральної архітектури

Дата: 08.07.2008

У рамках підготовки до 300-ліття Полтавської битви запланована реставрація низки пам’яток історії та архітектури. Почесне місце серед них посідає меморіальна каплиця, зведена в 1911-1914 роках на відзначення 200-річного ювілею Полтавської баталії. Це – єдина у світі пам’ятка сакрального мистецтва, виконана в стилі українського модерну, вважають полтавчани.

За інформацією прес-служби Полтавської обласної ради, звернення міського голови Андрія Матковського щодо відновлення унікальної пам’ятки підтримало Полтавське земляцтво. Реставратори передбачають чималий обсяг робіт: у радянські часи каплиця використовувалася як склад, тільки наприкінці 1980-х було проведені деякі укріплюючі роботи. Остаточний кошторис робіт ще не визначили.

На сьогодні пам’ятка архітектури належить парафії Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Джерело: РІСУ