Картосхема деканату за О.Іванусівим

Розмір зображення: 605:781 піксел

Посуваючись ще дальше на схід, зустрічаємо ще більше знищення церков. В Риманівському деканаті з 29-ти церков залишилося лишень 10, і то не всі в доброму стані. Більшість церков спалено або розібрано під час насильного виселювання українців-лемків, що його переводив польський уряд в 1945-1947 роках. Крім цього, Риманівський деканат зазнав ще інших болючих ударів: в Боську німці розстріляли о. Михайла Величка (1889-1939) разом з 80 господарями; при кінці війни польські бандити застрілили в Боську о. Николая Головача (1893-1944) та о. Ярослава Щирбу (1902-1944), пароха в Шклярах, якого вбили кулею через вікно.

Зі села Шклярі, де стоялв церква св. Николая, походив о. Стефан Ядловський. Він зложив шематизм апостольської адміністрації Лемківщини на 1936 рік.

Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 90.