Церква св. Михаїла

Розташовувалась на передмісті Рогізно. Вперше згадується у податкових документах 1531 р. 1 У 1621 р. церква отримала привілей від Томи Замойського. 2 У акті візитації 1721 р. єпископа Иосифа Левицького про неї записано, що “дерев’яна, в стінах і дахах надстаріла”. 3 У 1739 р. відправи в церкві припиняються, а 1744 р. її розібрано і більше не відновлено. 4

1. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 244.

2. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Томашевский уезд. // ХВЕВ, 1891. № 16. – С. 257-260.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780.

4. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Томашевский уезд. // ХВЕВ, 1891. № 16. – С. 257-260.