Житловий будинок (№ 57)

Наталія Сабатюк, Алла Черемис

Житловий будинок Золотницького В. О., рубіж 19 – 20 ст. (архіт.). Вул. Гоголя, 57. На червоній лінії забудови кварталу.

Цегляний, одноповерховий, прямокутний у плані. Виконаний у цегляному стилі. Первісна композиція головного фасаду складалася з 8 віконних осей та входу у будинок з боку двору. Зараз 7 віконних осей та вхід організовано зі стороні вул. Гоголя. Вікна декоровані променевими трикутними сандриками. Фасад завершений профільованим карнизом на спарених сухариках. Дах двосхилий, під шифером. Зараз використовується одним з відділів банку «Райффайзен Банк Аваль».

[Державний архів Запорізької області – Ф. 24, оп. 1, спр. 764. – Арк. 270.]