Житловий будинок (№ 6)

Будинки № 4 – ліворуч, 6 – праворуч.

Житловий будинок (мур) XVII-XIX ст. Охорон. № 17-ХМ Польський Ринок, 6.

Перший іконографічний матеріал, що підтверджує існування будинку – це гравюра Киприяна Томашевича з 1672 року, на якій показаний цілий ряд одноповерхових будинків з щипцевими дахами.

Головний будинок був двоповерховим і мав на першому поверсі два торгових і три житлових приміщення і коридори між ними На другому поверсі було 6 житлових приміщень. Флігель був 2-х поверховим.

Під час ІІ Світової війни головний будинок і флігель зазнали значних руйнувань і в кінці 40 – на початку 50-х років ХХ ст. були розібрані до ґрунту, а пивниці засипані.

На даний момент будинок відреставрований у 1997 році, при цьому зовні він повністю виглядає так, яким він був у середньовіччі. Відтворена первісна планувальна структура будинку. На даний час в цьому приміщенні розташований офіс Національного Природного Парку «Подільські Товтри».