Вітраж сходової клітки

Вул. С.Бандери, 6

1908р., архіт. Т.Оравський

Псевдовітраж, ансамблевий

Матоване скло, травлення. 28: 120; 54: 120 см

Композиція вітражного полотна розділена вертикальними тягами на три сегменти – центральний (великий) і два бокових (менших). Усі три сегменти опоясані по краях широкими матовими смугами. Композиції сегментів симетричні щодо вертикальної осі. Центральне полотно декороване стилізованими, дещо геометризованими квітами ромашки, зосередженими вздовж верхнього та нижнього країв вітража. Між квітами тягнуться дві паралельні тонкі смуги, повторюючи контури вітражного полотна, заокруглюючись по кутах і утворюючи легку дугу у вершині. Від центральної групи квітів, що знаходиться вгорі, опускаються три паралельні тонкі смуги, що імітують канелюри. Композицію бокового сегмента складають стилізовані ромашки вздовж нижнього краю вітража, дві квітки в центральній частині, одна – у вершині, та тонка матова смуга, що бере початок у вершині, описує вісімку і замикається внизу. Від верхньої квітки опускається одна вертикальна тонка матова смуга.

Література. Державний архів Львівської області, ф.2, оп.2, спр.4756, арк.17, 69.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 208.