2007 р. Млин під Данилом

Мирослава Іваник

Дата: 09.10.2007

Під час ремонту площі Галицької археологи знайшли залишки дерев’яної господарської будівлі кінця XVII – початку XVIII століття.

Нагадаємо, наприкінці вересня тут виявили бруківку XVIII століття, якою було викладено дорогу довкола міського муру.

Як розповів “Газеті” Юрій Лукомський, археолог, науковий співробітник Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України, дерев’яну будівлю виявили на глибині 2,5 метра.

– У цьому місці відбувалося дуже активне творення культурного шару, – коментує він знахідку. – Про це свідчить той факт, що будівлю знайшли на глибині 2,5 метра, тобто з XVIII століття культурний шар виріс приблизно на три метри.

Археологи наразі вагаються точно сказати, яку роль виконували ці споруди, можливо, кузня або млин. Разом із залишками дерев’яних конструкцій знайдено шматки шкіри, відходи від виробничого процесу, а також залишки кераміки та цвяхи.

Зараз на місці знахідки працюють фахівці ЛКП “Архітектурно-археологічна служба міста Львова”. До кінця цього тижня вони повинні закінчити роботу, після чого знахідку законсервують.

Джерело: “