Кляштор августинів (№ 32)

Розмір зображення: 800:600 піксел

В кін. 15 ст. підмайстри цеху кравців виступили проти цехової старшини. Під час сутички з міською сторожею кілька з них було вбито.

Костел св.Анни заснований в 1505 р. цехом кравців на місці загибелі його членів. В 1673 р. перебудований у стилі бароко. В 19 ст. зазнав кілька перебудов. В 1927 р. архіт.Б.Віктор надбудував башту з куполом.

Йосиф Рейхан на поч.19 ст. виконав картини “Розп’яття” та “Різдво Христово” для костелу св.Анни у Львові [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 157].

Церква св.Анни (вул.Городоцька, № 32). Греко-католицька (станом на 2001 р.).

Адресу № 32 за польських часів мав костел святої Анни. Скульптуру Яна Непомука, встановлену перед костелом 1910 року, знищила радянська влада. Від повоєнних років у храмі влаштували міські залізничні каси, й це місце ще до початку ХХІ століття називали “біля міських кас”, від 1960-х тут був меблевий магазин № 6, також цю адресу за часів СРСР мала міськдовідка. Від початку 1990-х тут – храм УГКЦ.

Джерело: “”, 17 січня 2008 року, № 3 (311)