2009 р. Сходи Домініканського собору у Львові потребують реставрації

Дата: 13.04.2009

У 2008 році із державного бюджету для реставраційно-ремонтних робіт комплексу костелу Домініканів (костел, монастир і дзвіниця) виділено 4,5 млн грн. Генпідрядником робіт було ТзОВ “Еталон”. Не всі роботи у храмі закінчено. Сходи, що ведуть у храм, також потребують ремонту. Про це 13 квітня на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

“Загалом фірма справилась, тут якісно виконані роботи, – зазначив після огляду території Домініканського собору міський голова. – Потрібно також розробити проект реставрації сходів Домініканського собору. І варто розібратися із машинами, які паркуються на газонах поблизу храму. Так не має бути. Можливо, спробуємо зелений газон огородити стовпчиками”.

“Щоб щось робити зі сходами Домініканського собору, варто спочатку їх уважно дослідити. Попри те, що сходи витримують велике навантаження, їм не загрожує обвал, але естетичний вигляд у них не найкращий. Скоріше за все, сходи мають стільки ж років як Домініканський собор, фундамент якого був закладений у 1749 р.”, – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.