Музична школа (№ 3)

Анатолій Казабаш

Музична школа (№ 3)

Вигляд з боку двору. Фото 2010

Музична школа, 1950 (архіт.). Вул. Муравченка, 3.

Музична школа являє собою одноповерхову будівлю, побудовану для цільового використання, а тому пристосована відповідно. Будівля прямокутна в плані. Дах двосхилий. Ризаліти розташовані з лівого та правого боків двору. Ризаліт розташований праворуч має в своїй будові карниз зверху, троє дверей, що розташовані між вбудованих колон та сходинки. Над карнизом надбудовано аттик.

Правий ризаліт відрізняється від всієї будівлі тим, що має в своїй структурі два поверхи. На першому та другому поверхах по всьому периметру ризаліту розташовані симетрично вікна між якими ніби вбудовано портики у вигляді чотирикутних колон.

У верхній частині будинку, під дахом розміщено карниз, який завершує архітектурне рішення даху будинку. Вікна розташовані по всьому периметру симетрично. На протязі існування об’єкту проводилися ремонти для підтримання будинку у відповідному стані та не змінюючи основного вигляду. Використовується за призначенням.

[Шиханов Р. Шевченківський район міста Запоріжжя (1962-2007 роки). Становлення та розвиток місцевих органів влади. – Запоріжжя, 2008. – С. 13 ; Новое Запорожье. Хроника развития большого города 1921-2006. – Днепропетровск, 2006. – С. 62.]