2008 р. Похилений, однак цілий

Ярослав Тракало

Дата: 17.01.2008

На виїзді з міста Чигирин Черкаської області невідомі спаплюжили пам’ятний знак жертвам голодомору. Більше того, за повідомленням інформаційно-аналітичного видання «Провінція», міська рада вже нібито встигла замовити новий аналог.

Як вдалося з’ясувати «УМ», вандалам вистачило глузду не руйнувати пам’ятник, а лише зрушити з місця і похилити. «Це сталося вночі з 8 на 9 січня. Проте пам’ятний знак цілий і вже поставлений на місце, – розповіла «УМ» керівник Центру громадських зв’язків обласної міліції Черкащини Наталія Таран. – Сам монумент виготовлений із граніту, а замовляв його начальник тамтешньої міліції і разом із колегами привіз його аж із Рівненщини».

За словами пані Таран, кримінальну справу за фактом хуліганства порушено. Нині правоохоронці відпрацьовують декілька версій. Однак до однієї схиляються чи не найбільше: вже позаминулої ночі аналогічний випадок стався на міському кладовищі, де хтось теж нахилив надмогильник. Відтак міліціонери припускають, що причетною до цих подій може бути психічно хвора людина.

У Кременчуку Полтавської області з меморіалу «Вічно живим» невідомі викрали газове устаткування, через яке живився «вічний вогонь». За словами першого заступника голови правління ВАТ «Кременчукгаз» Павла Снєжка, два пальники, без яких полум’я від вогню утворюється до двох метрів висотою, поставили лише вранці, а вже ввечері вони зникли.

Наразі міська влада вирішує питання, чи доцільно ставити останній, запасний, пальник. Швидше за все, вогонь горітиме лише у святкові дні.

Джерело: “Україна молода”